Главная » 2012 » Вересень » 4 » Літературний портрет "Охоронець рідного слова"
14:53
Літературний портрет "Охоронець рідного слова"
      4 вересня 2012 року у читальній залі Віньковецької ЦРБ проведено літературний портрет «Охоронець рідного слова», який присвячений творчості подільського письменника, доктора педагогічних наук, професора, заслуженого діяча науки і техніки України, члена Національної спілки письменників України, лауреата обласних премій імені Мелетія Смотрицького, Богдана Хмельницького, Т.Г.Шевченка Миколи Никаноровича Магери

      М.Магера сказав своє слово в літературі і посіяв не одну мудру думку, не одне образне слово на спраглий ґрунт нашої духовності.
      А втім, все життя цієї поважної людини, талановитого письменника, подільського митця – в його творах – це частинка його самого, це все пережите, побачене, вистраждане. Як і заповітні думи, надії і сподівання. М.Магера автор книг «Мати», «Журавка», «Чубчик», «Юрасик», «Друзі», «Кам’янецькими стежками», «Зелені паляниці», «Читаночка», «Маленька хрестоматія», «Вибрані твори», «Мій Тарас Шевченко» та ін.


      Захід проводився для усіх бажаючих відвідувачів, які прийшли на цей час до бібліотеки. Ведуча літературного портрету, бібліограф-краєзнавець М.Жук, розповіла багато цікавого про М.Магеру. Читцями поезій та новел письменника були учні Віньковецького НВК Юля Курлянцева, Богдан Волковинський, Лєна Блажієвська, Віка Левицька та працівники відділу обслуговування Віньковецької ЦРБ Л.Баранюк та С.Кушнір.


Просмотров: 978 | Добавил: VCRB | Рейтинг: 0.0/0