Главная » 2013 » Грудень » 5 » Літературний портрет «Трагедія його серця»
17:11
Літературний портрет «Трагедія його серця»
      На неосяжному літературному небосхилі нашої України сяє чимало яскравих зірок. Сяйво одних таке яскраве , що помітне мільйонам, інші – знані тільки серед невеликого кола шанувальників. Але кожна з них є неповторна у своїй довершеності, індивідуальності розкриття світу та людських почуттів. Ми, як справжні астрономи, вивчаємо вже відомі сузір´я та розкриваємо імена нових світил. Одним з сяючих в ліричному сузір´ї української поетики є ім´я Олександра Олеся.
      Олександра Олеся називають українським Петраркою. Він – справжній новатор і реформатор в галузі лірики, яку він вивів з хуторянського застою й підняв на європейський рівень. Олесева лірика внесла в українську поезію силу психологізму, поривання до великого, масштабність образів і глибоку мистецьку інтуїцію. 
     Високохудожнє і полум'яне, мелодійне і пристрасне слово справжнього життєлюба Олександра Олеся промовляє до наших сучасників поезіями і піснями, драматичними творами для дорослих і дітей.
     Пам´яті великого поета 5 грудня 2013 року працівники Віньковецької ЦРБ присвятили літературний портрет «Трагедія його серця».
                   
      На фоні медіа-презентації ведуча заходу Ш. Юськова розгорнули перед слухачами окремі сторінки біографії поета-модерніста, який вибудував власний світ слова, почувань. Час довів, що цей світ, в якому «з журбою радість обнялась» не чужий і сучасному читачеві. Користувачі Інтернет-центру І.Слободян та Д.Галкін продекламували живу та яскраву поезію Олеся, вплітаючи її рядки в мінорну «Мелодію» Мирослава Скорика.
Просмотров: 2537 | Добавил: VCRB | Рейтинг: 0.0/0