Главная » 2017 » Квітень » 28 » “Люди Свободи”: на Віньковеччині презентували виставку, присвячену видатним постатям історії
16:47
“Люди Свободи”: на Віньковеччині презентували виставку, присвячену видатним постатям історії
     На Віньковеччині відбулась відбулася презентація виставки «Люди Свободи».
    Виставка підготовлена інститутом національної пам’яті України, Галузевим державним архівом Служби безпеки України, Центром досліджень визвольного руху, Першим національним телеканалом в рамках інформаційно-просвітницького проекту до 25-ї річниці Незалежності України, відтоді її показують у регіонах.
    Люди, про яких розповідають стенди виставки, дуже різні. Це поети і політики, військові і музиканти, науковці й художники. Їх опір теж був різноманітним – хтось боровся за свободу народу, хтось за свободу творчості, думки, хтось зі зброєю в руках, а хтось – із пензлем. Кожного з них жорстоко ламали – когось у тюрмі, когось фізичними чи моральними тортурами. Жоден із них не мав можливості реалізувати свій потенціал на повну потужність. Вони не стали тими, хто очолив незалежну країну, не дописали чудової пісні чи вірша, не подарували світові ще одного важливого винаходу чи прекрасної картини. Але вони зуміли зберегти свободу в собі, пронести її через часи неволі.
    Презентацію та ексурсійні огляди виставки для учнів загальноосвітніх шкіл і працівники закладів району провели працівники центральної районної бібліотеки.

   
Просмотров: 447 | Добавил: VCRB | Рейтинг: 0.0/0