Главная » 2013 » Жовтень » 1 » Мистецька година «Свята до музики любов...»
13:58
Мистецька година «Свята до музики любов...»
Міжнародному дню музики Віньковецька центральна районна бібліотека присвятила мистецьку годину «Свята до музики любов...» 
                Мені здається, музика - космічна,
                Найбільш космічна із усіх мистецтв...
                                                     Ліна Костенко 

      «Велич мистецтва, мабуть, найяскравіше виявляється в музиці», - писав Йоганн Гете. «Володаркою всесвіту» називав її Олександр Блок. Для Фредеріка Фелліні музика взагалі була «найбільш таємничим різновидом людської діяльності».
       Музика - одна з прекрасних естетичних цінностей людства, яка впродовж усієї історії художньої культури була одним з найтаємничіших та найзагадковіших мистецтв. Вона змушує людські душі радіти і співпереживати, відкриваючи двері в прекрасний світ звуків.
       В історії світової музичної культури є чимало видатних імен, які створили живу тканину мистецтва - музику, що хвилює і захоплює все нові й нові покоління слухачів. Серед цієї плеяди й українські композитори Микола Лисенко, Денис Січинський, Микола Леонтович, Левко Ревуцький, Борис Лятошинський, Олександр Кошиць, Борис Кудрик та інші. Відтворюючи засобами музики ті чи інші явища та події, музиканти дають нам яскравий образ свого часу, з усіма його складнощами та проблемами. Написана в минулі епохи, музика не залишається музейним експонатом, цікавим тільки для фахівців. Вона здатна змінюватися, збагачуватися відповідно до зміни сприйняття виконавців та слухачів. 

     

       До уваги прихильників музичного мистецтва виставка-нові акценти «Музика в потоці часу». На виставці представлено літературу, що ознайомить відвідувачів з історією та теорією музичного мистецтва, українською музичною скарбницею, постатями композиторів від найдавніших часів до наших днів. Це енциклопедичні, довідкові та AUDIO продукція творів композиторів у виконанні видатних музикантів, яких подарувала світові українська земля. А також перлини світової класичної музики та української й зарубіжної естради.

Просмотров: 752 | Добавил: VCRB | Рейтинг: 0.0/0