Главная » 2014 » Лютий » 19 » «NE-FORMAT» Зимова школа молодих бібліотекарів
10:45
«NE-FORMAT» Зимова школа молодих бібліотекарів
     «NE-FORMAT» - саме під такою назвою відбулася Зимова школа молодих бібліотекарів, яка тривала 11-15 лютого у гірськолижному відпочинковому комплексі «Звенів» с. Орявчик , що на Львівщині. Однією із 30 учасниць Школи стала зав. бібліотекою с. Яснозір'я Оксана Анатоліїівна Ткачук.
      Школа молодого бібліотекаря УБА - проект Української бібліотечної асоціації, який вперше був реалізований у серпні 2013 року за підтримки програми «Бібліоміст», організований Оксаною Бояриновою та Миколою Вірстюком. Це інформаційно-освітній проект, який проводиться у форматі тренінгів з використанням інтерактивних форм навчання, майстер-класів, практичних занять та інших форм, що сприяють розвитку креативності його учасників. Головна мета школи – навчити молодих бібліотекарів розвивати свої професійні знання, уміння і навички і сприяти інноваційному розвитку тих бібліотек, у яких вони працюють шляхом створення та впровадження проектів та інновацій, аналізуючи існуючі можливості та загрози. 
                         

      11 лютого у Львівській обласній бібліотеці для дітей, зібрались 30 молодих бібліотекарів з усіх областей України, котрі на конкурсній основі пройшли відбір до Зимової школи молодих бібліотекарів. Усіх присутніх привітала Лариса Лугова – директор Львівської обласної бібліотеки для дітей, яка також за сумісництвом є директором Зимової школи. 
     Далі учні вирушили у м. Стрий до Стрийської центральної районної бібліотеки, де мали нагоду ознайомитись з інноваційними проектами – цікавий досвід – чудові працівники. Ну а далі у с.Орявчик у гірськолижний відпочинковий комплекс «Звенів». Відкриття зимової школи почалося із привітання від Президента УБА Ірини Шевченко та офіційного представника програми «Бібліоміст» Анни Тараненко. І з цього моменту на всіх чекали цілих 5 днів безперервного навчання та спілкування з однодумцями, обмін досвідом, реалізація свого творчого потенціалу. Молоді бібліотекарі навчалися у досвідчених тренерів Ярослави Сошинської, Лариси Лугової, Миколи Вірстюка, Оксани Бояринової та Ганни Римаренко.



Оксана Ткачук
Завідуюча бібліотекою с.Яснозір'я


Просмотров: 767 | Добавил: VCRB | Рейтинг: 0.0/0