Главная » 2016 » Травень » 6 » Патріотична година «Подвиг. Пам'ять. Життя».
15:05
Патріотична година «Подвиг. Пам'ять. Життя».
     Щороку в травні весь світ відзначає День Перемоги. Дорогою ціною заплатив український народ за участь у найстрашнішій за всю світову історію війні 1939-1945 років.
Як би ми не називали це свято — День Перемоги, Свято зі сльозами на очах, День пам'яті і примирення, не щезне в пам'яті людській подвиг і велика трагедія нашого народу. Ми пам'ятаємо, що той, хто захищає свою землю, завжди перемагає. Ця пам'ять робить нас сильнішими. Вона — запорука неминучості нашої перемоги сьогодні.    

    6  травня з нагоди 71-ї річниці Перемоги в Віньковецькій ЦРБ відбулася патріотична година «Подвиг. Пам'ять. Життя»
    З виступу Ш.Юськової, бібліотекаря читальної зали, присутні дізнались, чому з 2014 року в Україні на заходах, присвячених річниці завершення Другої світової війни, саме червоний мак став символом пам’яті жертв війни. Дизайн українського червоного маку розроблено за ініціативи Українського інституту національної пам'яті та Національної телекомпанії України; автором символу є харківський дизайнер Сергій Мішакін. Графічне зображення є своєрідною алюзією: з одного боку воно уособлює квітку маку, з іншого – кривавий слід від кулі. З історії народної творчості мак, як символ, пов'язаний із війною та військом. Образ маку нерідко символізує козака, що героїчно загинув, боронячи Україну. Також присутні переглянули відеоролик  «Війна не робить винятків. Жіночі історії Другої світової», підготовлений Українським інститутом національної пам’яті.    
Просмотров: 463 | Добавил: VCRB | Рейтинг: 5.0/1