Главная » 2019 » Травень » 22 » Перегортає пам'ять сторінки...
14:25
Перегортає пам'ять сторінки...
    22 травня у переддень відзначення Дня героїв України у читальній залі Віньковецької районної дитячої бібліотеки відбулась зустріч «Перегортає пам’ять сторінки» з  уродженцем Пилипів-Олександрівських Г.С.Атаманюком. 
   Григорій Сергійович, якому цьогоріч виповнилось 93 роки – учасник Другої Світової війни, єдиний в області та місті Хмельницькому кавалер чотирьох медалей «За відвагу». Нагороджений орденами: «Вітчизняної війни» І ступеня, «Червоної Зірки», «За мужність» ІІІ ступеня; медалями «За звільнення Варшави», «За перемогу над Німеччиною у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 рр.», «За взяття Берліна», «За взяття Кенігсберга» та іншими.
   Крім того на зустріч завітали голова обласної організації ветеранів України В.І.Купратий, голова районної організації ветеранів О.Г.Куровський, автор документально-художнього видання «Роки і доля Григорія Атаманюка» В.С.Любовецький.
   У теплій та зворушливій атмосфері Григорій Сергійович  ділився своїми спогадами про 330 фронтових діб, про день, коли над Рейхстагом замайорів прапор Великої Перемоги, про бойові нагороди. Залишились позаду 74 роки, як пролунали останні залпи Другої світової війни у світі, прийшов довгоочікуваний мир, вистражданий, оплачений найвищою ціною – людським життям. Але роки, скільки б їх не минуло, не зітруть у народній пам'яті імена тих, хто віддав своє життя за Батьківщину, хто боронив Київ і брав Берлін, воював у партизанських загонах і невтомно працював у тилу.
   Привітати поважних гостей прийшли В.В,Карпов, заступник голови Віньковецької селищної ради, П.І.Староста, очільник Віньковецької районної літературної спілки «Огневежа», В.С. Карпова, вчитель історії Віньковецького ліцею, керівник гуртка «Пошук», В.К. Гудзенок та М.М.Савчук, літератори, члени районної літературної спілки «Огневежа», М.П.Цибулько, голова Віньковецької районної громадської організації Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України».
   Зворушливі музичні вітання подарували Богдана Гарбуз, методист районного будинку культури  та вихованці Віньковецької дитячої  школи мистецтв: Марина Штанько, учениця викладача Вікторії Федорчук і вокальний ансамбль «Нотка» з солістом Назаром Гарним, які виконали пісню «Я тебе не навиджу, війна», викладача Валерії Берлінської.
   Спливають роки, а пам’ять людська зберігає почуття глибокої вдячності за мужність і героїзм воїнів-визволителів. Зберегти цю пам’ять – наш обов’язок перед тими, кого вже немає, перед тими, хто з нами, і перед тими, хто тільки вступає в життя.

 
Просмотров: 271 | Добавил: VCRB | Рейтинг: 0.0/0