Главная » 2013 » Січень » 4 » Поетичний альбом «Всім серцем любіть Україну свою…»
17:36
Поетичний альбом «Всім серцем любіть Україну свою…»

     Найніжнішим ліриком, українським соловейком називають Володимира Сосюру, чиє поетичне слово народжувалося з любові і з любов'ю промовляє до всього сущого на землі. Ліричні вірші, поеми, автобіографічна проза - це безмежний світ поета, це історія, пережита в любові й ненависті, радості й журбі, пережита гостро, до сліз, до знемоги.

       4 січня до 115-річчя від дня народження українського поета В.Сосюри працівники Віньковецької ЦРБ провели поетичний альбом «Всім серцем любіть Україну свою…». Користувачі бібліотеки ознайомилися із життєвим і творчим шляхом поета, поринули у світ поетичного слова у виконання користувачів бібілотеки В.Левицької, І.Біланюк, Ю.Курдлянцевої та Б.Волковинського - учнів Віньковецького НВК.

         

      Поетичну музу Сосюри справедливо називають голосом ніжності і правди. Він міг звучати не тільки солов’їно, а й гриміти громом у дні заграв та суспільних лих, з якими доводилося не раз стрічатися на нелегкій і тернистій життєвій дорозі. Але Сосюра не тільки страждав - він жив повнокровним життям. Кохав і його кохали.
   Він був найпопулярнішим поетом ліриком, довкола нього пульсує жива, захисна аура всенародної любові. Він одержував справді заслужені державні нагороди, видавались багатотомні його поезії.
     В.Сосюрі належить минуле, і сьогодення, і грядуще, допоки живе Україна. А Україна вічна.

Просмотров: 625 | Добавил: VCRB | Рейтинг: 0.0/0