Главная » 2015 » Березень » 10 » Поетичний марафон "Читаємо Кобзаря"
17:03
Поетичний марафон "Читаємо Кобзаря"
     Щороку в березні місяці українці вшановують пам’ять видатного Кобзаря, патріота України, великого її сина – Т.Г. Шевченка.
     Кожний великий народ має свої знакові постаті. Для Англії – це Байрон, для Німеччини – Гете, для Польщі – Міцкевич, для Росії – Пушкін, для України – Шевченко – Велетень Духу, український Мойсей, Пророк, Батько, Кобзар… Тарас… У ньому наша історія, все наше буття. 
     9-10 березня – день народження та смерті поета. А між ними ціле людське життя. Недовге життя – лишень 47 років. З них 24 роки – у кріпацькій неволі, 10 - у засланні, 13 років залишались йому на вільну працю. 
    Іван Франко сказав: «Він був селянський син і став князем в царстві духа. Він був кріпак і став великою силою в громаді людських культур. Він був простак і відкрив професорам і вченим новіші і свобідніші степені. Доля переслідувала його ціле життя, та не покрила іржею золота його душі, не обернула його любові до людства в ненависть, ані його віри – в розпуку. Та найкращий, найцінніший дар доля дала йому аж по смерті – невмирущу славу і вічну нову насолоду, яку дають його твори мільйонам людських сердець».
     Діти, батьки, вчителі, парацівники культури та просто охочі віньківчани сьогодні торкнулись до безсмертного слова Великого Кобзаря, взявши участь у поетичному марафоні "Читаємо Кобзаря", що відбувся біля пам'ятника Т.Шевченка. 
            
Просмотров: 503 | Добавил: VCRB | Рейтинг: 0.0/0