Главная » 2015 » Червень » 26 » Правнича година «Конституція - оберіг нашої держави»
17:08
Правнича година «Конституція - оберіг нашої держави»
    26 червня в залі засідань Віньковецької райдержадміністрації  до 19-ї річниці Конституції України працівниками центральної районної бібліотеки проведено правничу годину «Конституція  - оберіг  нашої держави», участь у якій взяли голова райдержадміністрації В.Лелюк, заступник голови районної ради О.Троян, представники трудових колективів підприємств, установ та організацій району. 
    28 червня в Україні відзначають День Конституції, адже у цей день 19 років тому Верховна Рада прийняла Основний Закон України, який став реальним і дієвим підґрунтям розбудови незалежної демократичної держави як повноправної учасниці світового співтовариства. 
    Конституційні традиції притаманні нашій державі з давніх-давен. Саме український народ першим у Європі створив документ, який відомий під назвою „Конституція Пилипа Орлика". 
   
   Прийняття сучасної Конституції стало одним з найважливіших етапів в історії України. Закон закріпив усі правові основи нашої незалежної країни, її територіальну цілісність і суверенітет, забезпечив права громадян, сприяв подальшому підвищенню міжнародного авторитету України на світовій арені.
    Книжкову виставку «Конституція України – фундамент правової держави» представила бібліотекар І категорії Л.Баранюк. Вона зазначила, що Конституція увійшла в суспільне життя як головний оберіг державності і демократії, гарант незалежності і соборності, на ній ґрунтується наше нелегке сьогодення і вибудовується майбутнє українського народу. Видання, представлені на виставці, розповідають про історію створення, прийняття та основні засади Основного Закону нашої держави.
     
 
Просмотров: 546 | Добавил: VCRB | Рейтинг: 0.0/0