Главная » 2018 » Березень » 22 » Правопросвітницький проект «Правова культура як фактор цілісного виховання особистості»
15:24
Правопросвітницький проект «Правова культура як фактор цілісного виховання особистості»
Одним із аспектів усебічного розвитку особистості є висока правова культура. Адже не можна вважати фізично здорову людину гармонійно розвиненою, коли вона, маючи широкі знання, добре працюючи або навчаючись, порушує закони. Здатність людини розуміти правила співжиття і вимоги законів та відповідним чином поводитися не є вродженою, вона формується під впливом спеціальних виховних заходів, є наслідком спілкування з іншими людьми, участі в різних видах діяльності.
Саме ці чинники і стали рушійним поштовхом на створення правопросвітницького проекту «Правова культура як фактор цілісного виховання особистості».
21 березня розпочалася його реалізація з екскурсії до Віньковецького відділення поліції учнів 5-го гімназійного класу Віньковецьокого НВК (класний керівник Л.С. Гуменюк) та заступника директора з виховної роботи цього закладу Л.М.Побережної.
Роль головного гіда виконувала (і треба визнати доволі успішно) інспектор поліції М.І.Шевчук. Вона провела учнів кабінетами відділення, розповіла про організацію роботи поліцейських, показала спортзал, тир. Марина Ігорівна навіть дозволила взяти у якості сувенірів відстріляні кулі, зробити селфі у поліцейському автомобілі. 
Справжню міні-виставку зброї, що використовується для охорони порядку, захисту громадян організували інспектори В.П.Грошко і О.А.Чумаченко.
Отримавши відповіді на свої питання (до речі, дізналися у тому числі, що останній раз зброя застосовувалася у 14-му під час затримання злодіїв у Майдані-Олександрівському, але тоді стріляли у повітря), діти подякували правоохоронцям за змістовні розповіді. Ті у свою чергу запевнили, що такі візити стануть регулярними.

     
Просмотров: 325 | Добавил: VCRB | Рейтинг: 0.0/0