Главная » 2015 » Січень » 21 » Презентація книжково-ілюстративної «Дихай вільно, моя Україно. Гордо світові в очі дивись!»
11:08
Презентація книжково-ілюстративної «Дихай вільно, моя Україно. Гордо світові в очі дивись!»
     Ідея єдності і соборності батьківських земель, так само, ідеї незалежності й державного суверенітету, сильної централізованої влади, є головним змістом державницької ідеології будь-якого народу.
     Двадцяте століття залишило нам у спадок вершинні події минулого, які, віддаляючись, не втрачають своєї значущості та актуальності, потребуючи осмислення сконцентрованого в них історичного досвіду боротьби українства за свободу, незалежність, державність. До таких подій належить 22 січня 1919 року – день ухвали Акту Злуки Української Народної Республіки і Західно-Української Народної Республіки. Цій даті судилося навічно вкарбуватися в історію України величним національним святом – Днем Соборності. Цей день чітко фіксує зв’язок з історичною та національною традицією. Розбудова демократичної та міцної держави ґрунтується на спільних зусиллях дотримання принципів незалежності.
     Український народ виборов право на створення незалежної соборної держави у багатовіковій боротьбі і тому треба відкидати всілякі сепаратистські тенденції, зберегти те, що маємо, та впроваджувати в життя мрії творців Акту злуки ЗУНР і УНР у далекому 1919 році.
     Саме цій події присвячена презентація книжково-ілюстративної «Дихай вільно, моя Україно. Гордо світові в очі дивись!», яку презентувала бібліограф-краєзнавець Віньковецької ЦРБ.
     
Просмотров: 560 | Добавил: VCRB | Рейтинг: 0.0/0