Главная » 2014 » Січень » 13 » Презентація книжково-ілюстрованої виставки «Шевченкове слово у віках не старіє»
11:21
Презентація книжково-ілюстрованої виставки «Шевченкове слово у віках не старіє»
      У березні 2014 року світ відзначатиме 200 років від дня народження Тараса Шевченка. Кожна нація має свого генія, визнаного і почутого не тільки нею, а й іншими народами. Для України 40-60-ті роки ХІХ століття минули під знаком Великого Кобзаря.
       Тарас Шевченко для України – не просто народний поет і геніальний митець. Він національний пророк, апостол правди, заступник знедолених, провидець.
         З нагоди Шевченківських днів 13 січня 2014 р. в читальній залі Віньковецької ЦРБ відбулася презентація книжково-ілюстрованої виставки «Шевченкове слово у віках не старіє».
   
           

      Розпочався захід з огляду книжкової виставки, що провела Ш.Юськова, бібліотекар читальної зали Віньковецької ЦРБ.
      Представлені книги розкривають світову велич і багатогранність таланту великого сина України. Книжкова виставка має 4 розділи.
        Перший розділ «Провісник майбутнього» знайомить із творами Тараса Григоровича.  
       Другий розділ виставки «Хай дух Шевченка об’єднає нас» розкриває життєвий і творчий шлях поета.
       Природа щедро наділила кріпацького сина не лише поетичним генієм, а й талантом художника. Для Шевченка малювання стало потребою, вираженням його творчого духу. Третій розділ виставки «Живописна спадщина Т.Г.Шевченка» презентує художню творчість Кобзаря.
       Книги останнього розділу «Кобзаре, тебе сучасником звемо» знайомлять зі спогадами сучасників про Т.Г. Шевченка, який зумів передати у словесних і живописних творах свою палку любов до народу України і тривогу за її долю. 
          
 
       Творчість Тараса Шевченка сьогодні актуальна, як і майже 200 років тому. Всього 47 років прожив Тарас Шевченко. Серед них 24 перебував у кріпацтві, 10 – на засланнях, практично всі інші – під жандармським наглядом. Проте все, що зробив Великий Кобзар, назавжди залишає його серед живих, утверджує як геніального нашого сучасника і далекоглядного пророка.

Просмотров: 825 | Добавил: VCRB | Рейтинг: 0.0/0