Главная » 2017 » Серпень » 23 » Проект «Віньковеччина вишивана»
16:42
Проект «Віньковеччина вишивана»
     Вишивка – це  національна святиня, яка символізує собою і несе в собі духовне багатство, високу мудрість і традиційний зв'язок багатьох поколінь.
    З метою популяризації національного символу, бібліотечні працівники району ініційовано проект «Віньковеччина вишивана», метою якого стало відображення карти району за допомогою вишивки та створення справжнього символу єдності та генетичного зв'язку поколінь, любові і вірності прадавнім традиціям.
     Початок вишивальної естафети відбувся під час проведення на Віньковеччини обласного свята «Великодні дзвони» у квітні 2017 року.
    Полотно передавалося із громади у громаду, від села до села, від майстрині до майстрині, які стібок за стібком, з великою любов'ю вплітали у візерунок свою любов та відданість рідному краю.
Подорожуючи мальовничою Віньковеччиною, воно увібрало у себе народні традиції, частинку душі тих людей, які працювали над його створенням, та позитивний настрій всіх бібліотекарів. Цікаво, що кожен куточок Віньковецького району на полотні відображено по особливому, із зазначенням звичаїв та традицій окремого взято села, із притаманним колоритом.
    Вишите полотно карти Віньковецького району «Віньковеччина вишивана» презентовано на святкуванні 26 річниці  Дня незалежності України на площі слави  смт Віньківці.
  
Просмотров: 339 | Добавил: VCRB | Рейтинг: 0.0/0