Главная » 2017 » Жовтень » 25 » Районний семінар бібліотечних працівників
15:35
Районний семінар бібліотечних працівників
     25 жовтня на базі Карижинської публічної бібліотеки відбувся районний семінар бібліотечних працівників на тему: «Інформаційно-бібліотечні ресурси: проблеми, формування, використання, доступ».
    Перед початком семінару бібліотекар І категорії Онофрійчук Н.Д провела оглядову екскурсію по бібліотеці. Відкрила семінар начальник відділу культури райдержадміністрації Слишинська О.В. яка акцентувала увагу на тому, що одна із найважливіших соціальних функцій бібліотек в наш час полягає у задоволенні інформаційних потреб користувачів, надання оперативного доступу до інформаційних ресурсів, активному впровадженні бібліотечно-інформаційних послуг.
    Директор ЦБС Нетреба Л.М. наголосила на потребі  створення комфортних умов та впровадження інноваційних форм роботи з користувачами Перед бібліотекарями поставлені конкретні завдання подальшого розвитку бібліотек та залучення до книги та читання користувачів. Головна мета яких – перетворити бібліотеки з непопулярних інституцій на дружній та комфортний простір, де читачі почуватимуться зручно та невимушено.
    Заступник селищного голови Карпов В.В. запевнив, що місцева влада докладе максимум зусиль для того,  щоб бібліотека стала інформаційним центром громади.
    Консультацію  «Бібліотечно-інформаційні послуги та продукти в контексті взаємодії бібліотеки і користувача» надала провідний методист Мельник І.М., яка у своєму виступі відстежила процес розвитку бібліотек для перетворення їх на інформаційні центри громади, окреслила конкретні кроки бібліотечних працівників на шляху до досягнення мети, адже саме від бібліотечного працівника залежить, як мешканці громади будуть поінформовані про ті події, які відбуваються у нашому суспільстві. 
  Заступник директора по роботі з дітьми Жук М.І. під час консультації «Інформаційно-бібліографічна діяльність: сучасні пріоритети і акценти» повідомила, що головна мета сучасних книгозбірень – це забезпечення інформаційних потреб як реальних, так і потенційних користувачів, використовуючи при цьому різні види і форми інформаційного обслуговування, відмітила важливу роль довідково-бібліографічного апарату у цьому процесі.
   Цікавими та корисними були консультації  бібліотекаря І категорії Юськової Ш.Ж. «Нові реалії бібліотечного обслуговування юнацтва та молоді»  щодо використання новітніх інформаційних технологій у забезпеченні інформаційних потреб молоді,  рекомендації по пошуку корисних веб-сайтів та спілкуванню в соціальних мережах та провідного бібліотекаря Слишинської Г.М.  «Сучасний стан формування і збереження фондів» 
   Захід пройшов в теплій та дружній атмосфері. Найменші користувачі бібліотеки разом з бібліотекарем Онофрійчук Н.Д. та завідуючою сільським клубом Бучуляк Т. представили учасникам семінару літературно-музичну композицію «З Україною в серці». Обмін досвідом виявився дуже корисним, адже справити враження на сучасного читача, зробити бібліотеку яскравою, показати нестандартний зміст і форму, внести ауру новизни – завдання не із легких. Від якості роботи бібліотеки залежить якість поколінь – як сучасного, так і прийдешнього.
    

 
Просмотров: 531 | Добавил: VCRB | Рейтинг: 0.0/0