Главная » 2015 » Квітень » 29 » Районний семінар бібліотечних працівників «Основи діяльності сільських бібліотек: сучасні технології в бібліотечному обслуговуванні"
22:13
Районний семінар бібліотечних працівників «Основи діяльності сільських бібліотек: сучасні технології в бібліотечному обслуговуванні"
     У наш час, у зв’язку з орієнтацією діяльності бібліотеки на потреби жителів громади, приділенням особливої уваги забезпеченню їхніх інформаційних, культурних, соціальних, побутових запитів, створюється образ бібліотеки як центру громадського життя і культурного спілкування.
     Якими мають бути сучасні українські публічні бібліотеки? Як організувати роботу бібліотеки, щоб вона відповідала інтересам місцевої громади, продовжувала займати належне місце в соціокультурній інфраструктурі свого регіону? – про це йшла мова на районному семінарі бібліотечних працівників «Основи діяльності сільських бібліотек: сучасні технології в бібліотечному обслуговуванні жителів села», який відбувся 29 квітня на базі Карачіївецької сільської бібліотеки. 
    Відкрила районний семінар директор ЦБС Л.М.Нетреба, яка охарактеризувала сучасні напрацювання бібліотек району та окреслила пріоритети їх подальшого розвитку  Директор Карачіївецького НВК О.В.Бабчинська привітала учасників семінару, розповіла про навчальний заклад, тісну співпрацю сільської ради,  школи, садочка та бібліотеки. Цікавою була розповідь про різні заходи, що відбуваються в навчальному закладі, в яких активну участь бере публічна бібліотека.
     Фахівці Віньковецької ЦРБ надали змістовні консультації, які допоможуть суттєво вдосконалити роботу бібліотек, серед яких: «Роль сучасної бібліотеки в житті сільської громади», «Інноваційні підходи до організації книжкових виставок», «Формування фонду сільської бібліотеки», «Особливості краєзнавчої роботи бібліотек в сучасних умовах». Під час професійної дискусії «Я пропоную свій досвід» визначали сильні та слабкі сторони бібліотечної роботи, складали образ сучасної бібліотеки, оцінювали якість обслуговування читачів, дискутували про те, що потрібно зробити щоб залишитися конкурентноспроможними та необхідними для громади. А на завершення учасники семінару подивилися цікаву літературно-музичну композицію «Українські вареники», що підготували учні та вчителі Карачіївецького НВК.
              
     Кожен бібліотечний семінар завжди стає низкою нових знань та ідей для бібліотекаря. Разом з натхненням бібліотекар отримує сили і бажання працювати далі, генерувати власні ідеї, втілювати їх у життя і тим самим допомагати бібліотеці ставати новою, сучасною, привабливою для суспільства установою для здобуття знань, розвитку творчих здібностей та цікавого дозвілля.
Просмотров: 560 | Добавил: VCRB | Рейтинг: 0.0/0