Главная » 2012 » Жовтень » 30 » Семінар бібліотечних працівників «Інноваційний розвиток публічної бібліотеки через призму співпраці з програмою «Бібліоміст»
12:23
Семінар бібліотечних працівників «Інноваційний розвиток публічної бібліотеки через призму співпраці з програмою «Бібліоміст»
       Сучасна бібліотека – це не тільки сховище паперових документів, а й власник новітніх інформаційних ресурсів і технологій. Комп’ютеризація, забезпечення вільного доступу до мережі Інтернет надає можливості користувачам незалежно від місця проживання мати однаковий доступ до інформації для освіти, культурного збагачення, фахової діяльності, самовдосконалення. 
      Ставши переможцями проекту «Організації нових бібліотечних послуг з використанням вільного доступу до Інтернету ІІ» у рамках програми «Бібліоміст», чотири книгозбірні Віньковеччини (центральна районна бібліотека та публічні бібліотеки сіл Зіньків, Дашківці і Яснозір'я) у вересні-листопаді 2011 року гостинно відкрили двері Інтернет-центрів для жителів місцевих громад. 
      Непомітно пройшов рік. І ось 30 жовтня 2012 року в Інтернет-центрі Віньковецької ЦРБ відбувся семінар бібліотечних працівників «Інноваційний розвиток публічної бібліотеки через призму співпраці з програмою «Бібліоміст», на якому було підведено підсумки роботи за цей час.
       З станом та перспективами розвитку інформаційних технологій у бібліотеках району на сучасному етапі ознайомила директор Віньковецької ЦРБ Л.М.Нетреба. Про використання Інтернет-ресурсів у методичній роботі та обслуговуванні користувачів розповіли працівники ЦРБ І.М.Мельник, С.В.Кушнір та М.І.Жук.
       
      Поділились досвідом роботи із використанням новітніх інформаційних технологій та надання інноваційних бібліотечних послуг завідуючі публічних бібліотек В.Левкова (с. Дашківці), В.Савіцька (с.Зіньків) та О.Ткачук (с. Яснозір'я).
       

      Підсумовуючи роботу семінару, Л.М.Нетреба відзначила, що реальне майбутнє у тих бібліотек, які поєднують традиційну культуру спілкування з книгою та новітні інформаційні технології, із впровадженням яких публічні бібліотеки здійснюють стратегію переходу від традиційної книгозбірні до динамічного центру інформації.

Просмотров: 781 | Добавил: VCRB | Рейтинг: 3.0/2