Главная » 2014 » Липень » 29 » Семінар районних бібліотечних працівників "Обслуговування сільської громади та співпраця з нею"
15:59
Семінар районних бібліотечних працівників "Обслуговування сільської громади та співпраця з нею"

     29 липня на базі Охрімовецької сільської публічної бібліотеки відбувся районний семінар "Обслуговування сільської громади та співпраця з нею" для бібліотечних працівників сільських книгозбірень Віньковецької ЦБС, головна мета якого навчити бібліотекарів мислити та діяти професійно, шукати нетрадиційні підходи у вирішенні виробничих питань, виховати самостійність та відповідальність за довірену справу, розвивати творчу ініціативу.

     

     Відкрила семінар та провела доповідь про роль і місце бібліотеки у розвитку сільської громади директор ЦБС Л.М.Нетреба. Лейтмотивом виступу сільського голови М.Маринюк звучало те, що публічна бібліотека необхідна сільській громаді, є її центром. Про роботу своєї бібліотеки, співпрацю із сільською радою, сільським будинком культури, місцевою школою розповіла зав. Охрімовецькою бібліотекою-філією О.Петрановська.Консультації та поради для своїх сільських колег по обслуговуванню читачів різних вікових категорій надавали Л.Мельник, провідний методист ЦРБ та Ж.Дзіковська, заступник директора по роботі з дітьми.

     

     Своїми враженнями від перебування на фінальній конференції "Сучасний бібліотекар 2" та на Ярмарку бібліотечних інновацій «Сучасна бібліотека: міст ваш!», що відбувся 24 липня 2014 р. у Києві в НСК «Олімпійський», поділилась бібліограф-краєзнавець М.Жук.

     

     Під час круглого столу «Якою має бути сучасна бібліотека» визначалися сильні та слабкі сторони бібліотечної роботи, складали образ сучасної бібліотеки, малювали бібліотеку майбутнього, визначали першочергові та другорядні завдання, особисті і професійні якості бібліотекаря, оцінювали якість обслуговування читачів, дискутували про те, що потрібно зробити щоб залишитися конкурентноспроможними та необхідними для громади, самостійно здійснювали аудит власної діяльності.

     Всі без винятку переконалися в тому, що та бібліотека яка працює сама по собі, яка не зуміла налагодити тісну співпрацю з місцевою владою, громадою, знайти партнерів ні в якому разі не може стати успішною. Успіх приходить тільки до тих, хто прагне цього, хто живе потребами громади, переймається її проблемами та надбаннями, робить все для того, щоб завтрашній день був кращий ніж сьогоднішній, щоб бібліотекар змогла задовольнити зростаючі запити користувачів, створити комфорт і затишок в бібліотечній оселі.

     

Просмотров: 816 | Добавил: VCRB | Рейтинг: 0.0/0