Главная » 2013 » Березень » 15 » Співай, мій рідний край!
15:02
Співай, мій рідний край!
Біла ніжність вишневого гілля,
Голубине гніздо України-Поділля.
Житнім колосом перевеслене,
Розмаїттю п´янкою обвеслене!

       В красивому краї і люди красиві живуть. Подоляни закохані в рідну землю, хлібні ниви і працю, як в життя, як у пісню. Без пісні чарівної, задушевної, без танцю вогнистого, запального подоляни не мислять собі життя, як дня без сронця. І 15 бререзня щира українська пісня влелась в розмай веселковий, адже на сцені Віньковецького районного будинку культури відбулась презентація книги заслуженого працівника культури України, незмінного керівника ансамблю "Червона калина", композитора І.Ф.Гринькевича "Співай, мій  рідний край!".

                 

       Презентація книги проводилась по 5 розділах видання. Крім ансамблю "Червона калина", який виконав цілу низку як авторських пісень, так і українських народних в оранжуванні І.Гринькевична, на святковій сцені виступили дует "Перлина" (Н.Дудар та Г.Фурман, РБК), соліска А.Біла (методист РБК), учні Дашковецького НВК Катя Грабова, Вікторія Масна та Дарія Ходаніцька та дитячий фольклорний гурт "Барвінок" с. Дашківці, що подарували глядачам чарівний народний обряд "Вінкоплетени".

       Із привітальним словом виступили голова Хмельницького обласного відділення Українського фонду культури, заслужений працівник культури України, доктор філософії, професор П.Я.Слободянюк, заступник голови районної ради О.В.Троян, начальник архівного відділу Віньковецької райдержадміністрації В.Д.Тиртишний. Ведуча заходу - заслужений працівник культури України Г.Пустова. 

                 

        Збірка "Співай, мій рідний край" може бути корисною для професіоналів та аматорів, усіх, хто закоханий у народну пісню.

Просмотров: 672 | Добавил: VCRB | Рейтинг: 0.0/0