Главная » 2014 » Червень » 27 » Святкові урочистості до Дня Конституції України «Веди нас, Основний Законе, до заповітної мети»
16:28
Святкові урочистості до Дня Конституції України «Веди нас, Основний Законе, до заповітної мети»

       28 червня 1996 року увійшло в новітню історію нашої країни як День Конституції, день невмирущої волі українців мати свою державність, бути суверенними серед інших вільних народів Європи і світу. Інакше кажучи, ця дата стала могутнім акордом у самоствердженні України як держави-нації.
       Чинна Конституція України пройшла складний шлях становлення і розвитку. Вона стала вершиною, найбільш значущим здобутком української теорії та практики конституціоналізму. Конституція України 1996 р. стала першою загальновизнаною у всьому світі вітчизняною конституцією незалежної Української держави, що визначила основи суспільного і державного ладу, права і свободи людини і громадянина, порядок організації та функціонування органів державної влади та органів місцевого самоврядування. У такий спосіб було одержане своєрідне свідоцтво, яке підтвердило кардинальні зрушення не лише в ментальності, а і в реальному житті українського народу.

      27 червня в залі засідань райдержадміністрації відбулись урочистості з нагодивідзначання 18-ої річниці Конституції України «Веди нас, Основний Законе, до заповітної мети», за участі голови райдержадміністрації А. Бузівський, першого заступника голови райдержадміністрації Л. Колісник, голови районної ради М. Бойко, представників  трудових колективівпідприємств, установ та організацій району.

       Ведучі заходу С.Кушнір, провідний бібліотекар Віньковецької ЦРБ та Л.Цуцман-Вовк, методист РБК зробили короткий екскурс в історію прийняття Головного Закону України.

           

       З нагоди відзначення Дня Конституції України від імені обласної державної адміністрації, районної державної адміністрації та районної ради вручено подяки, грамоти та цінні подарунки ініціативним віньківчанам, серед яких і директор Віньковецької ЦБС Л.Нетреба.

       Справжньою родзинкою свята стали виступи членів районної літературної спілки "Огневежа" П.Старости, Г.Тарнавського, В.Гуцуляк, які продекламували власні поезії на злободенні теми сьогодення.

       По закінченні працівниками ЦРБ проведено перегляд виставки літератури "Нація. Держава. Конституція"


 

Просмотров: 425 | Добавил: VCRB | Рейтинг: 0.0/0