Главная » 2017 » Серпень » 28 » «Україна починається з тебе»
15:48
«Україна починається з тебе»
    28 серпня у Віньковецькій центральній районній бібліотеці  визначено переможців І етапу обласного конкурсу з національно – патріотичного виховання громадян  «Україна починається з тебе». Перший етап конкурсу проходив з 10 квітня по 1 вересня 2017 року.
      Мета  даного конкурсу -   виявлення та популяризація кращого досвіду, активізації використання інноваційних форм роботи публічних бібліотек області з національно-патріотичного виховання громадян, формування у них національної свідомості та громадянської позиції.
    Метою патріотичного виховання є становлення громадянина – патріота України, готового самовіддано будувати її як суверенну, незалежну, демократичну, правову, соціальну державу; забезпечувати її національну безпеку; знати свої права та обов’язки, цивілізовано відстоювати їх; сприяти єднанню українського народу, громадянському миру і злагоді в суспільстві.
      Підведення підсумків першого етапу конкурсу дало змогу оцінити зусилля бібліотекарів сучасної бібліотеки які спрямовані на утвердження в державі патріотизму, посилення моральної складової в загальній системі формування національної гідності, готовності відстоювати інтереси держави, поглиблення знань про державну символіку. Працівники бібліотек  сприяють залученню населення до участі у громадських ініціативах, волонтерстві. акціях, надають благодійну допомогу.
     Успіхи у здійсненні завдань патріотичного виховання залежать від кожного бібліотечного працівника, адже бібліотекарі –  вихователі, порадники, вчителі, що працюють з молоддю, з юними характерами, які ще формуються. І для цього у них є невичерпне джерело знань – книги, періодичні видання та доступ до мережі Інтернет, що допомагають багатоаспектно, найдосконаліше і різнобічно розкрити цю тему. Бібліотеки, як накопичувачі історичної пам’яті,  виступають провідниками між поколіннями, передаючи знання і традиції за допомогою проведених  заходів.
     
 У першому етапі Конкурсу взяла участь 21 бібліотека. На підставі поданих матеріалів переможцями були визнані:

1 місце – Майдан-Віньковецька сільська бібліотека (завідуюча бібліотекою О.Т.Садловська)


2 місце – Великоолександрівська  сільська бібліотека (завідуюча Г.І.Коржак)


3 місце – Петрашівська сільська бібліотека (завідуюча Н.А.Побута)


    Переможці конкурсу будуть нагороджені грамотами та дипломами відділу культури  райдержадміністрації під час святкування Всеукраїнського дня бібліотек. 
Просмотров: 506 | Добавил: VCRB | Рейтинг: 0.0/0