Главная » 2017 » Квітень » 27 » Вечір японської культури «Японія – країна висхідного сонця»
13:04
Вечір японської культури «Японія – країна висхідного сонця»
        Японія … Це найдавніша в світі імперія – сама загадкова, незбагненна й парадоксальна в світі.

     Країна сходу Сонця привертає до себе увагу своїми новітніми та сучасними технологічними розробками. Водночас, дотримання традицій – найголовніша риса японського народу. Вони яскраво виражають їх ставлення до життя, їх устої та правила, їх світогляд і знаходять втілення в усіх сферах життя.
Захопитись цією країною можливо тільки через її пізнання, проникнення в її таємниці, розуміння її традицій.
   
     В рамках Року Японії в Україні в центральній районній бібліотеці відбувся вечір японської культури «Японія – країна висхідного сонця». Частина читальної зали перетворилась на куточок східноазіатської країни: завдяки сакурі, кімоно, віялам, висловам японською мовою, і, звичайно, книжковій викладці літератури, відвідувачі немов би потрапили до сонячної Японії. Під звуки японської мелодії і чарівність східних ароматів Шахноза Юськова провела чайну церемонію, чимало повідала про японську культуру.

   До майстер-класу по приготуванню суші долучились методист РБК Лариса Вовк та користувач бібліотеки Богдан Волковинський. А ще учасники заходу ознайомились із секретами носіння кімоно та макіяжу справжніх японських гейш, мали змогу практикуватись в написанні ієрогліфів.
    Далека Японія стає ближчою в бібліотеці.





      
Просмотров: 615 | Добавил: VCRB | Рейтинг: 5.0/1