Главная » 2013 » Листопад » 22 » Вечір пам'яті та скорботи «На Хресті голодомору»
15:41
Вечір пам'яті та скорботи «На Хресті голодомору»
       Українською катастрофою ХХ століття називає сучасна громадська думка голодомор 1932-1933 років в Україні. Терор голодом, запроваджений сталінським тоталітарним режимом в Україні, заподіяв смерть мільйонам хліборобів. Адже від голоду, масових репресій і депортацій Україна втратила більше ніж за роки Першої світової та громадянської воєн. 
      День пам'яті жертв голодомору - щорічний національний пам'ятний день в Україні, який припадає на четверту суботу листопада. 24 країни світу офіційно визнали голодомор геноцидом українського народу.  
        Історія органічно пов'язана з пам'яттю, яка долає невпинний час, долає забуття. В цьому непересічна культурна значимість пам'яті. Безпам'ятство – це невдячність перед минулим і безвідповідальність перед майбутнім. Щоб не помилятися в майбутньому, ми повинні пам'ятати про свої помилки в минулому.
        Сьогодні ще живі люди, котрі пам'ятають голодомор і можуть розповісти про нього. Ще зберігається шанс засвоїти урок історії не за підручниками, а через безпосередній контакт із живими свідками. Але з кожним днем події голодомору віддаляються в часі, не втрачаючи при цьому свого скорботного і трагічного значення.
        Вшанувати пам'ять невинних жертв – це той мінімум, який ми, сучасні українці, маємо зробити не стільки для мільйонів загиблих, а, скоріше, задля наших дітей, які повинні завжди пам'ятати про ті страшні часи й робити все, щоб подібне ніколи не повторилося.
                   

        Саме їм - неоплаканим і невідспіваним, їм – похованим у спільних могильниках. Похованим без труни та молитви, позбавленим могили та шани – присвячено вечір пам'яті та скорботи «На Хресті голодомору».
Слухачами заходу були працівники районного центру зайнятості та УПФУ у Віньковецькому районі.
Просмотров: 590 | Добавил: VCRB | Рейтинг: 0.0/0