Главная » 2012 » Листопад » 13 » Вечір поезії «Андрій Малишко: поет великої душі»
11:09
Вечір поезії «Андрій Малишко: поет великої душі»
       13 листопада у приміщенні Віньковецького РБК працівниками центральної районної бібліотеки проведено вечір поезії «Андрій Малишко: поет великої душі». Захід присвячений 100-літтю від дня народження митця. Наразі святкування цієї події відбуватиметься в Україні на високому державному рівні. 
        Художній світ, створений поетом – це великий і щедрий дар рідній Україні, своєму народові. 

         

        Маючи тонку і вразливу душу, вірне, спостережливе око, природний талант, поет свідомо і підсвідомо вбирав у себе звичаї народу, перлини його поетичної творчості, його духовне багатство, лад рідної мови, щоб потім на цьому родючому ґрунті виростити свою оригінальну, самобутню, чарівну поезію.  
       Олесь Гончар у своїх спогадах висловив таку думку: "Одні зникають з життя тому, що їх просто руйнують хвороби, другі ж згорають, як бійці в атаках, падають спалені на тяжких безнастанних вогнях своєї праці і творчості. Таким мені уявляється Малишко... Людина полум’яного темпераменту, творчого шаленства, він згорів дочасно, упав на півшляху, полишивши нам золоті розсипи своїх поезій, нев’янучу красу своїх пісень". Ці золоті розсипи є сонячною дорогою пам’яті великому поетові, який любив Україну, любив свій народ і поділяв його радості і скорботу.  

       

        Тож, учасникам заходу було цікавим поглиблене знайомство з особистістю митця, його оточенням, життєвим кредо, його творчою палітрою. Адже крім віршів, коротких екскурсів у його біографію, відвідувачі свята змогли споглядати документальні кадри з його життя, почути пісні на слова А.Малишка у талановитому виконанні викладача Віньковецької ДШМ Ігоря Кукурудзи та учениці Віньковецького НВК Ліани Токар.
Просмотров: 1051 | Добавил: VCRB | Рейтинг: 5.0/1