Главная » 2015 » Липень » 24 » Відбувся вебінар з питань децентралізації
10:08
Відбувся вебінар з питань децентралізації
   23 липня 2015 року о 17:00 Віньковецька ценетьральна районна бібліотека стала однією із 250 учасників вебінару “Децентралізація. Перші підсумки та завдання на найближчу перспективу”. Організаторами вебінару виступили програма «Бібліоміст» спільно з Асоціацією міст України (АМУ), проект «Діалог»/Ініціатива захисту прав та представлення інтересів місцевого самоврядування в Україні.
     Вебінар проходив на базі Американського дому в Києві. Ключові спікери: заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України В’ячеслав Негода, директор Місії Агенства США з міжнародного розвитку (USAID) в Україні Джед Бартон, тавиконавчий директор Асоціації міст України Мирослав Пітцик.

 
            
 
      Учасники відеоконференції мали можливість ознайомитись із презентацією від команди АМУ, поставити спікерам вебінару питання стосовно особливостей реформи децентралізації та її впливу на життя місцевих громад, а також обговорити проект пріоритетної моделі децентралізації влади в Україні. Головними питаннями обговорення були: Що таке децентралізація? Чи потрібна Україні така реформа? Чим саме відрізняється запропонована децентралізація від федералізації? Хто контролюватиме органи місцевого самоврядування? Як реформа впливатиме на місцеві громади та забезпечення їх ресурсами?
Просмотров: 365 | Добавил: VCRB | Рейтинг: 0.0/0