Главная » 2013 » Травень » 30 » Відродження культурної інфраструктури села
16:06
Відродження культурної інфраструктури села
           Реалізація завдань Президента України щодо створення умов для доступу громадян України до культурних послуг, зокрема відродження культурної інфраструктури села. Такою була ключова тема методичного дня для бібліотечних працівників району, який відбувся 30 травня 2013 році у читальній залі РДБ. «На сучасному етапі формування соціально орієнтованої економіки європейського типу в Україні особливої актуальності набуває проблема соціально-економічного розвитку села. Підтвердженням активізації роботи саме в цьому напрямку є численна кількість нормативних документів та комплексних цільових програм, затверджених останніми роками і спрямованих у тому числі на підтримку сільських територій: Програма Президента України Віктора Федоровича Януковича «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава»; постанова Кабінету Міністрів України від 19 вересня 2007 року № 1158 «Про затвердження Державної цільової програми розвитку українського села на період до 2015 року», – повідомила Л.М.Нетреба, директор Віньковецької ЦБС. 
           Вона підкреслила, що з метою збереження наявної мережі сільських закладів культури, створення сприятливих умов в організації якісного, змістовного культурного дозвілля жителів сільської місцевості, покращення матеріально-технічної бази сільських клубних закладів прийнято районну програму розвитку культурної сфери району на період 2012-2016 рр. 


         Людмила Мойсеївна зауважила, що чи не єдиним безкоштовним, а, отже, максимально доступним для всіх верств населення інформаційним і культурним центром сучасного села сьогодні залишається сільська публічна бібліотека. Уряд розробив План заходів на 2012-2015 роки щодо зміцнення матеріально-технічної бази бібліотек, запобігання скорочення їх чисельності, особливо в сільській місцевості. Бібліотечні заклади проводять значну культурно-масову роботу до визначних, ювілейних дат, громадсько-політичних та релігійних календарних свят. До цих заходів проводяться різноманітні бібліотечні акції, тижні та місячники популяризації літератури, дні відкритих дверей, конкурси тощо. Бібліотечні працівники докладають всіх можливих зусиль, проявляють творчий потенціал та ініціативу для задоволення потреб користувачів, підвищення іміджу бібліотечних закладів.
Просмотров: 530 | Добавил: VCRB | Рейтинг: 0.0/0