Главная » 2019 » Листопад » 17 » Віньковеччина: історія, культура, духовність
09:03
Віньковеччина: історія, культура, духовність
    15-16 жовтня у Віньковецькому РБК за організаційної підтримки Віньковецької райдержадміністрації, районної ради, Центру дослідження історії Поділля при Кам`янець-Подільському національному університеті ім. І.Огієнка, Хмельницької обласної організації НСКУ відбулася Наукова історико-краєзнавча конференція «Віньковеччина: історія, культура, духовність», присвячена сторінкам історії Віньковецького району.
Учасників конференції привітали голова районної ради А.Ходюк, заступник голови райдержадміністрації Л.Коваль, які закцентували увагу на важливості зародження краєзнавчого руху на Віньковеччині, шляхах його розвитку й подальшому впливі на вивчення історії рідного краю.
   У вітальному слові до учасників Л. Баженов, голова Хмельницької обласної організації НСКУ наголосив, що дослідження минулого рідного краю є основним завданням краєзнавчого руху, адже історична проблематика, вивчення якої є метою конференції, дослідження усіх сторін соціально-культурного та економічного життя тієї чи іншої місцевості є важливим елементом у процесі формування національної самосвідомості Українського народу, подоланні «білих плям» нашої історії.
    Участь у конференції  взяли відомі науковці Хмельницького національного університету, Кам`янець-Подільського національного університету ім. І.Огієнка, науковці та співробітники державних архівів Хмельницької та Вінницької областей, Хмельницького обласного краєзнавчого музею, відомі краєзнавці Хмельниччини та Вінниччини, вчителі, бібліотекарі Віньковеччини.
В ході зібрання заслухано наукові доповіді та повідомлення, присвячені науковим і краєзнавчим дослідженням історії Віньковеччини від найдавнішого часу і до сьогодення, з проблем культури, етнографії, топоніміки, пам`яток зодчества і природи та про славетних уродженців цього краю.
    Під час перерви учасники конференції ознайомилися з книжково-ілюстрованою виставкою «Просторами рідного краю», яку презентували працівники Віньковецької ЦРБ.
    Далі учасники конференції продовжили роботу в секційних засіданнях: «Проблеми історії Віньковеччини від давнини до сьогодення», «Топоніміка Віньковеччини – важливе джерело дослідження краю», «Відомі постаті краю».
    Матеріали конференції видані окремою збіркою «Віньковеччина: історія, культура, духовність», з якою ви незабаром зможете ознайомитись у публічних бібліотеках району.
Просмотров: 259 | Добавил: VCRB | Рейтинг: 0.0/0