Главная » 2021 » Лютий » 19 » Високою поезією про високий подвиг..
11:44
Високою поезією про високий подвиг..
20 лютого... Цього дня 2014 року під час Революції Гідності на Інститутській вулиці у Києві силовики розстрілювали протестувальників. Всього за день було до 100 жертв, яких назвали "Небесною Сотнею".  Саме день 20 лютого став переломним у ході подій Революції Гідності, і саме 20 лютого, відповідно до Указа Президента, в Україні відзначають День Героїв Небесної Сотні.
Ми вже забули, як це – коли болить, коли на твоїх очах, у прямому ефірі, там, на Майдані, кулі косять юнаків, які не навчилися кохати…
Ми повернулися у своє звичне життя і робимо все, що звикли робити повсякчас: працюємо і гуляємо, любимо і ненавидимо. Наче нічого й не було. 
2555 днів, 2555 ночей минуло. Ми забули, приспали свою пам'ять. Заколисали буденністю.
18 лютого до Центральної бібліотеки Віньковецької селищної ради завітали одинадцятикласники Віньковецького ліцею, щоб пригадати усі подробиці тих жахливих подій у самому центрі столиці України у мирному ХХІ столітті, ті лютневі дні, що були сповнені болем, люттю, самопожертвою і відчайдушністю одних та нелюдською жорстокістю інших.
Під час поетичного вінка шани героям Небесної Сотні  "Високою поезією про високий подвиг" учасники переглянули документальні кадри Революції Гідності, ще раз пройшли разом з протестувальниками по вулицях Інститутській та М.Грушевського, стали учасниками багатотисячного віче на майдані Незалежності. А ще декламували поезію як сучасників Майдану, так і поетів-революціонерів, чиє гостре поетичне слово є актуальним  через десятки років.

По закінченню заходу діти ознайомились із книжково-ілюстративною виставкою "Україна понад усе!".
Просмотров: 231 | Добавил: VCRB | Рейтинг: 0.0/0