Главная » 2019 » Жовтень » 12 » За Україну, за її волю...
14:29
За Україну, за її волю...
   14 жовтня, на свято Покрови Пречистої Богородиці, в нашій державі відзначається День Українського козацтва, День УПА та День захисника України.

   З давніх-давен Богородиця є покровителькою українського козацтва й усіх українських збройних формувань. Запорожці, зокрема, мали на Січі церкву на честь Покрова Пресвятої Богородиці з іконою її Покрова. Окрім того, на свято Покрови в Україні відбувалася Велика рада, що обирала гетьмана, визначала, як козацтву жити далі. Тому символічно, що, що саме цього дня Україна відзначає ще три славні свята, покликані вшанувати доблесних захисників України.

   11 жовтня, напередодні свята, у районному будинку культури відбулися козацькі забави «Ми нащадки козацького роду». 

   В рамках свята працівниками центральної районної бібліотеки презентована книжково-ілюстративна виставка «За Україну, за її волю, за честь і славу, за народ!»,  присвячена історії українського козацтва, Запорозької Січі, славним бойовим подвигам українських «лицарів духу», найбільш яскравим постатям Війська Запорізького, їх державній діяльності, непереможному  і незламному духу сучасних  захисників Вітчизни.  

Просмотров: 249 | Добавил: VCRB | Рейтинг: 0.0/0