Главная » 2017 » Листопад » 17 » Заняття у «Школі молодого бібліотекаря»
09:07
Заняття у «Школі молодого бібліотекаря»
16 листопада в центральній районній бібліотеці відбулася чергове заняття у «Школі молодого бібліотекаря».
Головна мета навчання – допомогти молодим бібліотекарям швидко та легко адаптуватись у професійному бібліотечному середовищі: опанувати основи планування, організаційного розвитку та інноваційних послуг бібліотек; використання веб-технологій, блогів та соціальних мереж; елементи моніторингу й оцінки для посилення результативності роботи сучасних книгозбірень.

Провідний методист Мельник І.М. провела навчання щодо подання звітності до електронної системи моніторингу базової мережі публічних бібліотек ЕСМаР, структури системи звітності, заповнення звітів, зміни інформації, можливості обробки і аналізу даних в ЕСМаР.

Про джерела комплектування книжкового фонду та надходження нової літератури в бібліотеку, присутнім розповіла провідний бібліотекар відділу упорядкування та збереження книжкових фондів Слишинська Г.М.. Вона також познайомила з основними документами обліку бібліотечного фонду, веденням інвентарної та сумарної книги.

Учасниками школи були працівники бібліотек-філій сіл Калюсик, Н.Нетечинці, Охрімівці, Покутинці. Бібліотекарі-початківці активно обговорювали питання стосовно теми заняття та отримали необхідні знання і розуміння суті і нюансів бібліотечної роботи.

Сподіваємось, що заняття, проведені у «Школі молодого бібліотекаря», стануть корисним досвідом для молодих фахівців бібліотечної справи, допоможуть розкрити прихований потенціал, надихнуть до нових звершень в улюбленій професії.
Просмотров: 422 | Добавил: VCRB | Рейтинг: 0.0/0