Главная » 2023 » Березень » 9 » Борітеся - поборете!
10:37
Борітеся - поборете!
9 березня 1814 року народився Тарас Шевченко, ім’я котрого досі знає кожен українець. Геніальний поет та художник, котрий всі життєві складнощі перекладав у свою творчість та став голосом свого часу.
Його творчість надихає, укріплює мужність, стверджує духовні сили для супротиву рабству, деградації, страху. А його настанови до нащадків стали для нас надзвичайно актуальними під час повномасштабної війни з Росією. Сьогодні Шевченка цитують буквально всі, в його рядках українці знаходять силу, віру та наснагу. Тарас Шевченко для України і в Україні житиме вічно.
На пошану Великому Кобзарю наша бібліотека презентує книжкову виставку «Борітеся - поборете!». На виставці представлено літературу, що розкриває життєвий та творчий шлях Шевченка як письменника, поета, художника, громадського діяча. Це збірки та окремі твори поета, «Кобзар» різних років видання, літературна, мовознавча, мистецтвознавча шевченкіана.
Читайте, перечитуйте Кобзаря. Відкривайте для себе Шевченка як модного сучасного естета, мандрівника, співака, добру та щиру людину, закохану в прекрасне.
Просмотров: 70 | Добавил: VCRB | Рейтинг: 0.0/0