Главная » 2023 » Лютий » 9 » Цифровий медіасвіт: загрози та можливості
16:27
Цифровий медіасвіт: загрози та можливості
7 лютого 2023 року у світі відзначається День безпечного Інтернету (Safer Internet Day) під гаслом “Разом для найкращого Інтернету”.
День безпечного Інтернету (SID/ДБІ) запровадили мережі Insafe та INHOPE за підтримки Європейської комісії для просування безпечного та позитивного використання цифрових технологій, особливо, дітьми й молоддю.
Цього дня в багатьох країнах світу обговорюються:
- шляхи безпечного використання молоддю Інтернету,
- питання інтернет-етики,
- загрози протизаконного контенту.
Наша бібліотека не стала осторонь і провела для учнів 10-го класу Віньковецького ліцею День безпечного інтернету "Цифровий медіасвіт: загрози та можливості", під час якого поговорили про те, що Інтернет є не тільки безмежним джерелом інформації, але й може приховувати небезпеку. Тому дуже важливо навчитися захищатися від небезпек, слідувати правилам спілкування та поведінки в мережі, а особливо в соціальних мережах. Під час спілкування зі школярами працівники бібліотеки нагадали правила безпечного користування Інтернетом та соціальними мережами, розповіли про те, як запобігати кібербулінгу та не стати жертвою інтернет-шахрайства.
Валерія Жук, бібліотекар ЦБ, презентувала учасниками мультимедійну презентацію "СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ: що Facebook та Instagram знають про мене та як обмежити їхній вплив на моє життя?" та на завершення наголосила: «Необхідно пам’ятати, що наші віртуальні дії не минаються без наслідків в реальному житті. Тому не слід поширювати інформацію, яка може нашкодити вам або іншім особам."

 
Просмотров: 58 | Добавил: VCRB | Рейтинг: 0.0/0