Главная » 2023 » Жовтень » 12 » День Героїв "ВОЇНИ СВІТЛА. ДОБРА. ЖИТТЯ."
15:55
День Героїв "ВОЇНИ СВІТЛА. ДОБРА. ЖИТТЯ."
У 2023 році Україна вперше відзначила День захисників і захисниць 1 жовтня, а 14 жовтня у звʼязку з переходом на Новоюліанський стиль календаря.
Це свято – це ще одна можливість подякувати за захист Силам оборони України. Наша подяка – не щось абстрактне і безособове, адже в кожного з нас є рідні, друзі, колеги, котрі служать сьогодні у Силах оборони.
Це свято пам’яті про наших гордих предків, які пером і словом, вогнем і мечем боролися за право на незалежність рідної країни; свято вшанування козацької доблесті й відваги; свято подяки ветеранам Другої світової, які воювали за свою землю. І, нарешті, це день всіх героїв сучасності, які мужньо захищають кордони України.
Ми не втомлюємося говоримо щирі слова вдячності нашим землякам, які беруть активну участь у війні, не шкодуючи свого здоров’я, та власне, і самого життя. Їх дуже багато, але ми серцем і душею з нашими бійцями.
Але захист Батьківщини – це не тільки мужність, не тільки відданість, це ще і смерть.
І сьогодні день, коли ми можемо поіменно згадати імена тих, Героїв, що поклали своє життя на вівтар Перемоги.
Вшановуючи пам'ять наших земляків у Центральній бібліотеці відбувся День Героїв "ВОЇНИ СВІТЛА. ДОБРА. ЖИТТЯ.", на який завітали учні 7 класу Віньковецького ліцею. Під час заходу учасникам розповіли про події, які передували гострій фазі російсько-української війни: анексія Криму, введення регулярних формувань російської армії без розпізнавальних знаків на військовій техніці та у відповідному умундируванні на територію Донеччини та Луганщини; бої за Іловайськ; оборону Донецького аеропорту; повномасштабне вторгнення в Україну 24 лютого 2023 року...
Запалюючи свічу пам’яті та передаючи її один одному поіменно згадали наших Героїв, які поклали своє життя за Україну.
Бути українцем – значить пишатися своєю Вітчизною. І нам є чим пишатися. Ми пишаємося красою української природи, древніми традиціями й мудрістю предків, найбагатшою культурною спадщиною, її героями.
Діти розповіли про свій внесок у наближення Перемоги, про волонтерську діяльність ліцею.
Ми віримо, що незабаром усе скінчиться: усі захисники та захисниці повернуться додому, до своїх рідних, відбудуються села та міста, відновиться економіка, настане тиша, спокій, мир, бо кожен з нас молиться, по-своєму, але молиться та вірить у щасливе мирне майбутнє та вільну незалежну Україну!
   

 
Просмотров: 8 | Добавил: VCRB | Рейтинг: 0.0/0