Главная » 2021 » Січень » 21 » День Соборності України
16:34
День Соборності України
   День Соборності України – свято, що відзначається щороку в Україні 22 січня в день проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося в 1919 році.
   Вперше за багато століть об’єдналися дві частини єдиної Української держави, об’єднався наш український народ, щоб разом у вільній країні відродити власну історію, рідну мову, багату духовну культуру, політично та економічно сильну державу.
   Цій даті приурочена книжкова виставка "Соборність Духу, Розуму і Серця", на якій представлені книги з історії України, в яких йдеться про споконвічне прагнення українського народу до волі, свободи та незалежності, про тяжку та тривалу боротьбу за національне визволення, утвердження власної державності та єдності. А також видання про славетних синів українського народу, які боролися за об’єднання всіх демократичних сил українства словом і багнетом, намагаючись відродити незалежну, соборну, українську державу.
Також  пропонуємо вам переглянути історичний хронограф "Соборна країна навіки єдина", з якого ви дізнаєтесь про історію виникнення свята – Дня Соборності України.


 
Щиро вітаємо усіх з Днем Соборності України!
Просмотров: 249 | Добавил: VCRB | Рейтинг: 0.0/0