Главная » 2023 » Липень » 28 » День Української Державності
11:40
День Української Державності
У 2023 році 28 липня Україна вдруге відзначає День Української Державності, встановлений Указом Президента України від 24 серпня 2021 року. Але вже наступного року відзначатиметься 15 липня з огляду на перехід Православної церкви України та Української греко-католицької церкви на Новоюліанський стиль календаря. За відповідний законопроєкт, внесений Президентом, Верховна Рада проголосувала 14 липня.
Це свято запроваджено на утвердження спадкоємності понад тисячолітньої історії українського державотворення, що засвідчується першими згадками про заснування міста Києва, про історичні події, пов’язані з діяльністю видатного державотворця князя Київського Володимира.
Україна – це наша колиска, це наш мальовничий рідний край, з нашою історією, і з нашими талановитими людьми. І всі вони гідні нащадки наших предків. Саме гідність держави залежить від гідності особистостей, які її створюють.
Сьогодні як ніколи ми відчуваємо гідність,мужність, честь , силу і відвагу, які характеризують наші захисники, наші військовослужбовці.
Спокій наших домівок, спокій близьких у надійних руках воїнів. І за це всіх військовослужбовцям слава і хвала.
Просмотров: 49 | Добавил: VCRB | Рейтинг: 0.0/0