Главная » 2015 » Лютий » 26 » Електронні послуги для громади
15:08
Електронні послуги для громади
      26 лютого у залі засідань Віньковецької РДА відбувся тенінг для селищного та сільських голів "Електронні послуги для громади у сільських публічних бібліотеках", який проводився в рамках реалізації проекту «Поінформована громада – демократична країна» за підтримки програми «Бібліоміст».
       У програмі тренінгу були розглянуті такі питання як: е-уряд, е-управління, е-демократія, адміністративні е-послуги національного та регіонального рівнів. Окремо загострили увагу на проблемі організації електронної взаємодії адміністрації, громадських рад, бібліотек та громади та спробували знайти шляхи взаємовигідного співробітництва у цьому напрямі. В тому числі і підключення бібліотек, що не є учасниками програми "Бібліоміст", але забезпечені комп'ютерною технікою  до мережі Інтернет, для надання безоплатного доступу для користувачів бібліотеки.
    Отримані знання нададуть змогу по-новому, більш ефективно, будувати свою роботу. Це означає використовування інтерактивного спілкування з урядовими структурами, обговорення проектів нормативно-правових актів, спрямованих на подолання саме тих проблем, які є актуальними  і для регіону, і для окремої місцевої громади, участь у прийнятті рішень місцевої влади кожного зацікавленого члена громади та отримання необхідних адміністративних послуг у новому, прогресивному, форматі.
      Надання у сільських бібліотеках е-послуг сприятиме відкритості та прозорості влади, спрощенню процедур та скороченню адміністративних витрат, економії часу,  досягненню світових стандартів якості електронних державних послуг та зростанню рівня довіри до влади загалом. 

Просмотров: 538 | Добавил: VCRB | Рейтинг: 5.0/1