Главная » 2014 » Квітень » 25 » Година пам'яті "Чорнобиль – незакінчена історія"
16:38
Година пам'яті "Чорнобиль – незакінчена історія"

       Чорнобильська катастрофа вразила весь світ, приголомшила людей страшним розмахом незвіданої раніше біди, трагічні наслідки якої відчуватиме ще не одне наступне покоління. Вибух, що стався 26 квітня 1986 року в Чорнобилі, ось уже 28 років не втихає у нашій свідомості. Від аварії на ЧАЕС в Україні постраждали мільйони чоловік. Ця трагедія зачепила долю кожного українця, сколихнула життєве дерево багатомільйонного народу.
      До цієї чорної дати у Віньковецькій центральній районній бібліотеці проведено годину пам'яті "Чорнобиль - незакінчена історія". Ведучі заходу Л.Баранюк та Ш.Юськова розповіли користувачам Інтернет-центру про найстрашнішу за наслідками катастрофу минулого тисячоліття, згадали людей, які брали участь в ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, котрі своєю працею, своїм подвигом, ціною власного життя зупинили розповсюдження аварії на 4-му енергоблоці, змогли локалізувати зруйнований реактор, уклавши його в бетонний саркофаг. Чотири букви – ЧАЕС – стали символом трагедії, яка доторкнулася до мільйонів людей, накрила їх крилом безжалісної радіації, перетворюючи свої жертви в безпомічних людей.

           


       Хвилиною мовчання було вшановано тих, хто  рятував світ від катастрофи, хто не замислювався про нагороди і славу, а сумлінно і героїчно виконував свої професійні обов’язки.       
       Багато уроків дав нам Чорнобиль: це й урок недбалості й безвідповідальності, це й урок милосердя та професійної чесності, це урок людського героїзму та відваги.
      Нехай залишиться в минулому й ніколи не повернеться жах чорнобильської катастрофи. А пам’ять про ті події навчить нас цінувати мир, спокій, життя.



 

Просмотров: 558 | Добавил: VCRB | Рейтинг: 0.0/0