Главная » 2015 » Листопад » 20 » Година-реквієм "Наш дух не зламати, свободу не вбити!"
11:39
Година-реквієм "Наш дух не зламати, свободу не вбити!"
    Україна – це територія гідності й свободи. Такими нас зробила не одна, а дві революції – наш Майдан 2004 року, який був Святом Свободи, і Революція 2013 року, Революція Гідності. Це був надзвичайно важкий іспит для України, коли українці продемонстрували свою європейськість, гідність, своє прагнення до свободи. 
    Напередодня Дня Гідності і Свободи 19 листопада у читальній залі Віньковецької ЦРБ відбулася  година-реквієм "Наш дух не зламати, свободу не вбити!", для учнів 10 А класу Віньковецького НВК (класний керівник Карпова В.С.).
   Година-реквієм розпочалась розповіддю про подію, що сколихнула весь світ і не залишила байдужою жодної душі. 
   "Ми з вами вшановуємо пам'ять героїв різних історичних подій: Голодомор 1932-33рр, Битва під Крутами, Бабин Яр. Тепер ми стали сучасниками ще однієї масової трагедії у мирний, цивілізований час ХХІ століття і водночас пам’ятної події для нашої країни. Ще довго-довго з покоління в покоління будуть передавати батьки синам і дочкам, а ті своїм дітям спогади про тих, хто залишив життя земне у 2013-2014 рр." - з такими словами звернулась до присутніх ведуча заходу М.Жук, бібліограф-краєзнавець ЦРБ.
   Із сльозами на очах діти слухали вірші у виконанні Ш.Юськової, у яких виражені переживання, любов до рідної землі та віри у світле майбутнє. 
         
  По закінчені заходу кожен з присутніх схилив голову у жалобі, щоб ще раз вшанувати пам'ять тих, хто навічно пішов від нас заради торжества справедливості та тих, хто поклав своє життя у воєнних діях у зоні АТО, за світле майбутнє Україну.
    Кожен присутній серцем відчув біль загиблих за волю України, зрозумів, що безсмертні душі вбитих і закатованих відійшли у небеса, але вони вічно житимуть в народній пам’яті, бо «Герої не вмирають!».
Просмотров: 674 | Добавил: VCRB | Рейтинг: 0.0/0