Главная » 2015 » Лютий » 20 » Година-реквієм "Небесна сотня молиться за нас"
14:38
Година-реквієм "Небесна сотня молиться за нас"
     Їх назвали Небесною сотнею – українців, які загинули в Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській. Гинули за честь, за волю, за право бути Українцем і за свою Батьківщину. Героїчна сотня, зробивши перший крок, журавлиним ключем полинула у вирій вічності, ставши нашими Ангелами-Охоронцями на небі.
     Описати, а тим більше відчути глибину трагедії і болю, які впали невимовним тягарем на Україну, нині не під силу нікому. На знак вшанування відваги, сили духу і стійкості громадян, які віддали своє життя під час Революції Гідності, у залі засідань Віньковецької районної державної адміністрації та на Алеї українських патріотів відбулася година-реквієм "Небесна сотня молиться за нас".
     Ведучі години,  М.Жук, бібліограф-краєзнавець ЦРБ, та Л.Вовк, методист РБК, нагадали про трагічні події минулої зими, які назавжди змінили історію нашої нації. Відбулась симовлічна зустріч юнака, що поліг у нерівному жорстокому бою під Крутами, та учасника Революції Гідності, що одним із перших віддав своє життя за Україну
             
    На заході зібралися всі небайдужі до тих трагічних подій: голова Віньковецької районної державної адміністрації Бузівський А.П., голова районної ради Бойко М.Д., а також представники  райдержадміністрації,  районної та селищної рад, державних установ, організацій, учні Віньковецького НВК.
             
     Далі всі учасники пройшли до Алеї українських патріотів, де продовжилась година-реквієм покладанням квітів та лампадок до пам'ятного знаку, заупокійною літією за полеглими співвітчизниками, які загинули у боротьбі за конституційні права і свободи громадян, державну цілісність і незалежність України, під час братовбивчих боїв у місті Києві, та зокрема в інших регіонах України з листопада 2013 р. по сьогодні.


Просмотров: 485 | Добавил: VCRB | Рейтинг: 0.0/0