Главная » 2014 » Березень » 20 » Історико-документальна фотовиставка „Хмельниччина в роки Великої Вітчизняної війни (1941-1945 рр.)
10:57
Історико-документальна фотовиставка „Хмельниччина в роки Великої Вітчизняної війни (1941-1945 рр.)
     У Хмельницькій області стартувала пересувна історико-документальна фотовиставка „Хмельниччина в роки Великої Вітчизняної війни (1941-1945 рр.)”, представлена з нагоди відзначення 70-ї річниці визволення України від фашистських загарбників та 70-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років.
      З 10 по 23 березня дана виставка експонується у холі Віньковецької райдержадміністрації.
Унікальність виставки полягає у тому, що експонуються 180 архівних документів і близько 90 світлин в тому числі і з приватних колекцій, які зроблені німецькими окупантами. Щодо документів, то всі бажаючі мають можливість ознайомитися з розпорядженнями гітлерівців про використання населення Хмельниччини до примусової праці, про покарання за не виконання трудової повинності тощо. Крім того відвідувачі матимуть змогу ознайомитися із спогадами, газетними публікаціями, які висвітлюють один з найскладніших етапів в історії нашої держави – події Великої Вітчизняної війни. Цей страшний апокаліпсис на території Хмельницької області тривав 1011 днів та ночей.
       

    Організована експозиція спільними зусиллями працівників Державного архіву Хмельницької області, Хмельницькою обласною державною адміністрацією, департаментом освіти і науки, молоді та спорту Хмельницької ОДА, Хмельницьким обласним управлінням культури, національностей та релігій, управлінням Служби Безпеки України в Хмельницькій області, Хмельницьким осередком міжнародної громадської організації "Міжнародний фонд "Взаєморозуміння і толерантність", Хмельницькою обласною громадською організацією архівістів та дослідників Поділля "Поклик віків", Хмельницькою обласною радою організації ветеранів України.

Просмотров: 594 | Добавил: VCRB | Рейтинг: 0.0/0