Главная » 2014 » Січень » 22 » Історико-літературна композиція «На шляху до свободи та незалежності»
15:40
Історико-літературна композиція «На шляху до свободи та незалежності»
      День 22 січня увійшов до національного календаря як велике державне свято – День Соборності та Свободи України.
      Саме того зимового дня, 22 січня 1919 року, в золотоверхому Києві під перегук дзвонів Святої Софії відбулася подія, про яку мріяли покоління українських патріотів: на волелюбному зібранні було урочисто ухвалено рішення про об'єднання двох, розділених історичною прірвою, гілок українського народу. В Універсалі Директорії УНР наголошувалося: «Здійснились віковічні мрії, якими жили і за які умирали кращі сини України. Однині є єдина незалежна Українська Народна Республіка».
      95 років тому був проголошений Акт Злуки УНР та ЗУНР, вперше було реалізоване гасло "Схід і Захід разом”, яке з часом виявилося таким актуальним. Так, спираючись на заповітні мрії і широке волевиявлення обох частин українства, враховуючи об'єктивні історичні, політичні, духовні аспекти цього тривалого болісного процесу, постала єдина соборна Українська держава.
      Об'єднавча акція 1919 року залишила глибинний слід в історичній пам'яті українського народу.
               

       Саме історії та діяльності УНР, її ролі в процесі здобуття незалежності України присвячена
історико-літературна композиція «На шляху до свободи та незалежності», що пройшла у залі засідань Віньковецької райдержадміністрації для працівників організацій та установ району.
      З вітальним словом до присутніх звернувся голова райдержадміністрації В.Панасевич, який наголосив, що лише в єдності дій та соборності душ можемо досягти величної мети – побудови економічної й духовно багатої, вільної та демократичної України, якою пишатимуться наші нащадки.
      Ведучі заходу Б.Гаєвський, директор туристичного бюро, та С.Кушнір, провідний бібліотекар відділу обслуговування ЦРБ.
                     

      Окрасою заходу стали задушевні пісні про Україну у виконанні Л.Токар, учениці Віньковецького НВК, І.Кукурудзи, викладача ДШМ та мелодії бандури, награні Л.Фурман, ученицею ДШМ.
                   

     З цієї нагоди працівники відділу обслуговування ЦРБ організували у холі РДА книжково-ілюстративну виставку «Живи, Україно, нам на радість».

Просмотров: 770 | Добавил: VCRB | Рейтинг: 0.0/0