Главная » 2015 » Січень » 22 » Історико-літературна композиція "Там де єдність, там і сила"
16:40
Історико-літературна композиція "Там де єдність, там і сила"
      22 січня 2015 року у залі засідань райдержадміністрації за участю керівництва райдержадміністрації та районної ради, керівників та колективів організацій, установ району відбулася історико-літературна композиція «Там де єдність, там і сила», що присвячена Дню Соборності України. 
       
Вітаючи учасників з державним святом, заступник голови районної державної адміністрації Володимир Лужняк відзначив важливість проголошення 22 січня 1919 року в Києві Акта злуки про возз’єднання українських земель у соборній Українській державі, який став реальним втіленням вікової мрії українців про свою суверенну державу, могутнім виявом їхньої волі до етнічної й територіальної консолідації, свідченням самоідентифікації, становлення політичної нації
     Хвилиною мовчання вшанували учасники заходу пам’ять героїв, які віддали своє життя за краще майбутнє держави, виборюючи свободу і незалежність Україні на Майдані та в зоні АТО.
     Екскурс в історію становлення державного свята провели  С.Кушнір та Ш.Юськова, працівники районної центральної бібліотеки. Із музичними вітаннями виступили Л.Токар, Учениця віньковецького НВК, А.Біла, працівник РБК, І.Кукурудза, викладач ДШМ.
                
      У холі РДА для присутніх презентовано книжково-ілюстративну виставку літератури  «Дихай вільно, моя Україно. Гордо світові в очі дивись!», що ознайомила з визначними етапами утвердження ідеалів свободи і демократії, зміцнення єдності українського народу навколо ідеї соборності української держави.
Просмотров: 479 | Добавил: VCRB | Рейтинг: 0.0/0