Главная » 2023 » Жовтень » 13 » Ювілейний творчий вечір «Моя душа в полоні слова»
09:00
Ювілейний творчий вечір «Моя душа в полоні слова»
12 жовтня 2023 року в бібліотечній вітальні відбувся ювілейний творчий вечір «Моя душа в полоні слова», присвячений добре відомій у нашому краї людині, Петру Івановичу Старості, голові літературної спілки Віньковеччини «Огневежа».
Послужний список Петра Івановича такий великий, що його перерахунок може зайняти досить багато часу. Енергійний та завжди усміхнений й сьогодні ні на мить не зупиняється. Його працьовитості й непосидючості, блиску в очах, невпинному бажанню творити не перестають дивуватися колеги по перу, пошановувачі його творчості й ми, бібліотекарі.  Петро Іванович завжди поруч, активний учасник у житті нашої бібліотеки, готовий поділитися своїми творами, надихнути нас, взяти участь у заходах, внести свій, без перебільшення, неоціненний вклад у розвиток культури та літератури Віньковеччини. Він організатор і натхненник творчих зустрічей із письменниками рідного краю, із цікавими особистостям, поціновувач вшанування пам’яті відомих віньківчан, проста, справедлива, добра, оптимістична людина, справжній патріот і друг.
Тому не доводиться дивуватися, що привітати ювіляра завітало багато добрих друзів та колег. Серед них і перший заступника голови Віньковецької селищної ради Приступа Дмитро Іванович, Олександр Анатолійович Коцемір, начальник Відділу культури і туризму Віньковецької селищної ради, директорка КЗ «Центральна бібліотека» Віньковецької селищної ради Світлана Василівна Кушнір.
Світлана Гаврилівна Саврій, директорка КУ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників», звернулась із вітальним словом від імені педагогів-філологів та юних учасників літературної студії "Первоцвіт", яким наш ювіляр невтомно передає свої знання, досвід і вміння віршування.
Петро Іванович не лише очолює літературну спілку "Огневежа", а й об'єднав під своє чуйне керівництво краєзнавців Віньковеччини, віншування від яких передала Валентина Йосипівна Когут, заступник голови Віньковецької організації Національної спілки краєзнавців України.
І, звичайно, безліч добрих та теплих слів в адресу ювіляра прозвучало від колег по перу - огневежців, серед яких, поет, член НСП України, лауреат премії імені Катерини Мандри-Куйбіди, Всеукраїнської літературно-мистецької премії імені Василя Юхимовича, людина, яка стояла біля витоків літературної спілки «Огневежа» Микола Миколайович Савчук, Ольга Йосипівна Підгорняк, Тетяна Василівна Кухарська, Генріх Нарцисович Тарнавський.
Завітав на ювілейний вечір і поет, письменник-фантаст член НСП України, Артур Венедиктович Закордонець, який сьогодні захищає Україну у лавах ЗСУ.
Звучали на святі поетичні рядки поета у виконанні Лариси Матковської, провідного бібліотекаря Центральної бібліотеки, та Катерини Лаврової, методиста по краєзнавству та туризму Центрального будинку культури.
А музичним дарунком усім учасникам свята стала пісня від Наталії Косарєвої, солістки ЦБК.
Ми ще раз приєднуємося до усіх привітань та побажань! Безліч нових
творчих звершень, невичерпного джерела натхнення та міцного козацького здоров’я! З нетерпінням чекаємо на нову поетичну зустріч під час презентації чергової збірки "Слів мелодійних перевесло", яку наша бібліотека отримала в подарунок від ювіляра, щоб вкотре насолодитися щирим звучанням мелодій поетичного слова.
      

 
Просмотров: 7 | Добавил: VCRB | Рейтинг: 0.0/0