Главная » 2017 » Квітень » 7 » Книжкова п'ятниця: «Вона родом з Маріуполя» отримала головну премію Лейпцизького ярмарку
15:47
Книжкова п'ятниця: «Вона родом з Маріуполя» отримала головну премію Лейпцизького ярмарку
Журі Лейпцизького книжкового ярмарку відзначило книжку німецької письменниці українського походження Наташі Водін про жахливі поневіряння родини "остарбайтерів".

Головну премію у жанрі белетристики на Лейпцизькому книжковому ярмарку 2017 року присудили за роман "Вона родом з Маріуполя" німецької письменниці Наташі Водін. Авторка отримає 15 тисяч євро, повідомило у четвер, 23 березня, журі у Лейпцигу. Водін - донька українки та росіянина, яких вивезли на примусові роботи до Німеччини у 1943 році.

Письменниця народилась у німецькому Фюрті наприкінці 1945 року. Наташі було десять років, а її сестрі - лише чотири, коли їхня матір втопилася. Авторка виросла у таборі для "переміщених осіб", а після самогубства матері виховувалась у католицькому дитбудинку для дівчаток.

Болючі пошуки материнського коріння, у тому числі в Маріуполі, описані у книжці, принесли нині 71-річній письменниці престижну нагороду. Як авторка романів про відчуженість, втрату коріння, аутсайдерство, старіння жінки Наташа Водін отримала репутацію "оспівувачки темних тонів" .
Просмотров: 358 | Добавил: VCRB | Рейтинг: 0.0/0