Главная » 2016 » Березень » 15 » «Книжковий Біг-Бен» в Віньковецькій ЦРБ!
16:28
«Книжковий Біг-Бен» в Віньковецькій ЦРБ!
    Англійська мова набула свого статусу не лише завдяки лідерству англомовних країн у сучасному світі, а й через суто лінгвістичні особливості.
    Указом Президента України від 16 листопада 2015 року 2016 рік оголошено Роком англійської мови в Україні. Президент прийняв таке рішення, «ураховуючи роль англійської мови як мови міжнародного спілкування, з метою сприяння її вивченню для розширення доступу громадян до світових економічних, соціальних, освітніх та культурних можливостей, які відкриває знання та використання англійської мови, забезпечення інтеграції України до європейського політичного, економічного і науково-освітнього простору, на підтримку програми Go Global, яка визначає вивчення англійської мови одним із пріоритетів стратегії розвитку». 
     Віньковецька ЦРБ стала одним із 81 учасників проекту Молодіжної секції Української бібліотечної асоціації «Display-кросинг». Суть проекту: учасники мають перетворити однакову для всіх книжкову виставку, яку розробили координатори з УБА, на інсталяцію: придумати ідею візуального оформлення, додати аксесуари, ілюстративний матеріал тощо. Варіації виставки кожного учасника відображатимуться на сайті Молодіжної секції УБА та на сторінці проекту у Фейсбук.  Вежа Біг-Бен є символом як Англії, так і всього англійського, тому виставка, яка подорожує всією Україною у 2016 році, має назву «Книжковий Біг-Бен».    

     І ось 11 березня наша бібліотека прийняла естафетну паличку та представила на розсуд читачів свою творчу версію «Книжкового Біг-Бену». В читальній залі  з'явилась книжкова виставка-імпульс «Книжковий Біг-Бен», яка викликала у читачів-підлітків непідробні емоції та захват. Вони охоче розгадували кросворди, ребуси, відповідали на питання англомовної вікторини.
    Сприймаючи назву «Книжковий Біг Бен» буквально, виставку бібліограф-краєзнавець М.Жук побудувала у неординарній формі. Ця виставка-імпульс спонукає читача вивчати мову, знайомитись з культурним надбанням Туманного Альбіону,  тому представлені на виставці матеріали носять емоційний, яскравий, неоднорідний характер. За задумом бібліотекаря, завантажившись знаннями англійської мови можна вирушати в світ, відкривати для себе нові країни і нові горизонти можливостей у житті.
     Тож, для того, щоб пізнати світ – вивчай англійську! Приходь до нашої бібліотеки!


               
 
Просмотров: 784 | Добавил: VCRB | Рейтинг: 0.0/0