Главная » 2023 » Червень » 28 » Конституція – оберіг нашої державності
15:02
Конституція – оберіг нашої державності
28 червня, Україна відзначає День конституції України.

27 років тому в цей день 315 депутатів Верховної Ради проголосували за ухвалення Конституції незалежної України. Цьому передувала славнозвісна конституційна ніч — майже добу, зокрема ніч на 28 червня, парламентарі дискутували та остаточно затверджували проєкт нового документу.

Сьогодні у нашій бібліотеці відбувся історичний екскурс присвячений Дню Конституції України «Конституція – оберіг нашої державності».

Під час екскурсії ми мали можливість зануритися у багатовікову історію нашої держави та дізнатися багато цікавого про Конституцію України. Наш гід Валерія Жук розповіла про значення цього документа, який є фундаментом нашої демократії та гарантією наших прав і свобод, про історичні події, що передували прийнятті Конституції. Було цікаво вкотре ознайомитись із текстом самої Конституції, розмірковувати про її важливість та цінність для нашого суспільства особливо у світлі повномасштабної військової агресії росії. Всі учасники мали можливість обмінятися думками та поглядами, отримали досвід спільного вивчення історії нашої країни.
Просмотров: 43 | Добавил: VCRB | Рейтинг: 0.0/0