Главная » 2020 » Жовтень » 12 » Козацтво — слава України
20:50
Козацтво — слава України
14 жовтня, на свято Покрови Пречистої Богородиці, в нашій державі відзначається День Українського козацтва, День УПА та День захисника України.
З давніх-давен Божа Матір вважалася покровителькою усього українського козацтва. А на Січі запорозькі козаки збудували церкву на честь Покрови Богородиці з її іконою. І, до речі, саме у цей день, козаки збирали Велику раду, на котрій обирали гетьмана й визначалися з подальшими військовими планами. 
Також прийнято вважати, що УПА створена 14 жовтня 1942 року. Ця дата була закріплена постановою Української Головної Визвольної Ради від 30 червня 1947 року і її прив'язка до свята Покрови, покровительки козацького війська, мала на меті показати тяглість історії українського війська від доби Гетьманщини.
Пропонуємо до вашої уваги віртуальну книжкову виставку "Козацтво — слава України", яка ознайомить вас із літературою про події козацької доби, про її славних лицарів, про устрій і традиції козаків. Також маєте можливість ознайомитися про події, які були і продовжують відбуватися на сході нашої країни, про долю наших бійців АТО, волонтерів, переселенців із зони бойових дій. Зокрема і про самих кіборгів, котрі стали легендою і до останнього боролися за Донецький аеропорт, де "вони витримали — не витримав бетон!". Всі ці книги демонструють скарбницю діянь наших героїв, які є прикладом і повчанням для нас всіх. 
Просмотров: 184 | Добавил: VCRB | Рейтинг: 0.0/0