Главная » 2012 » Грудень » 3 » Літературний портрет "Григорій Сковорода на портреті і в житті"
11:45
Літературний портрет "Григорій Сковорода на портреті і в житті"
      Великі люди - від землі, з народного кореня. Це - геніальні особистості, генії, що латиною означає "дух". У давньоримській міфології дух - покровитель, пізніше - добрий дух. А з часом - людина, якій притаманна в найвищій мірі обдарованість або талант. Такі непересічні постаті знаменують собою історію нації... Отож, без мандрівного філософа, байкаря, поета й перекладача Григорія Савича Сковороди нема ні славетних Чорнух, ні Полтавщини, ні України взагалі, нашого народу й держави. Адже Сковорода - наша знакова величина. 
       Дедалі гучніше достукується до наших сердець Сковорода сьогодні, на початку XXI століття. Але й ми маємо повніше зрозуміти Сковороду та виконати його заповіти.
       3 грудня о 15:00 у читальній залі Віньковецької ЦРБ проведено літературний портрет "Григорій Сковорода на портреті і в житті", присвячений 290-річчю від дня народження українського просвітителя-гуманіста, мандрівного філософа, поета та педагога.
       

     Учасники заходу ознайомились із нелегким життєвим шляхом
мислителя, зазирнули у «Сад божественних пісень, що проріс із зернят Святого Письма», переглянули відеофільм «Великі українці. Григорій Сковорода».
Просмотров: 1012 | Добавил: VCRB | Рейтинг: 0.0/0