Главная » 2014 » Березень » 6 » Літературно-мистецька година «Кобзарю, знов до тебе я приходжу, бо ти для мене совість і закон»
10:41
Літературно-мистецька година «Кобзарю, знов до тебе я приходжу, бо ти для мене совість і закон»
     6 березня в Віньковецькій ЦРБ відбулась літературно-мистецька година «Кобзарю, знов до тебе я приходжу, бо ти для мене совість і закон», присвячена 200-річному ювілею Тараса Шевченка.
     Шевченко – це завжди сучасно і цікаво. Це завжди в епіцентрі того, що ми називаємо українським культурним світом. Мабуть, у цьому і є феномен нашого Кобзаря - він завжди збурює думку і дух, ставить непрості запитання і дає ще складніші відповіді.
     Тарас Шевченко у кожного свій. Образ найщирішого лірика і гнівного бунтаря, поета, художника, духовного батька відродженої української нації постав перед зором учасників заходу завдяки поетичним, прозовим і малярським творам митця, з якими знайомили присутніх фахівці бібліотеки.
     Тему Подільської Шевченкіани розкрив фільм «Земля подільська, яку сходив Тарас» створений Хмельницьким обласним товариством української мови «Просвіта», та презентований учасникам заходу.
     Прикрасив зустріч вокальний твір на слова Т.Шевченка «Зоря моя вечірняя» у виконанні учениці Віньковецького НВК Л.Токар. Декламували твори Кобзаря І.Рейтаровська, А.Яворська, Б.Волковинський, Л.Фурман.
           

     Геній Шевченка яскраво світиться трьома рівноцінними гранями свого таланту – поезія, живопис, музика. Полум’яне слово Шевченка - поета немов летючою стрілою вражає, пориває серця людей до національного самоусвідомлення та самоствердження в єдиній соборній, незалежній українській державі. Саме це стало лейтмотивом заходу.
     Тарас Шевченко звертається до нащадків , повертається до нас у своїх літературних і мистецьких творах. Він у пам’яті і серці кожного українця.


Просмотров: 698 | Добавил: VCRB | Рейтинг: 0.0/0