Главная » 2015 » Січень » 20 » Літературно-музична композиція "Я воскрес, щоб із вами жити"
16:22
Літературно-музична композиція "Я воскрес, щоб із вами жити"
     20 січня працівниками Віньковецької ЦРБ проведено літературно-музичну композицію «Я воскрес, щоб із вами жити» - до 80-річчя від дня народження Василя Симоненка, українського поета і журналіста.
     На захід були запрошені учні 2-го  та 4-го класів гімназії Віньковецького НВК разом з класними керівниками С.Пустовою та Л.Гуменюк.
    Ведуча заходу, провідний бібліотекар Віньковецької ЦРБ, С.Кушнір перегорнула сторінки життя та творчості поета, з яких присутні дізнались нові факти про В. Симоненка, відкрили його для себе не лише як літератора, журналіста, а і як людину. Під час заходу прозвучали його вірші, присвячені Україні, матері, дружині та сину. Твори Василя Симоненка читали бібліотекар Віньковецької ЦРБ Ш.Юськова та директор СБК с. Вел.Олександрів Дмитро Бойчук.
     

     Водночас родзинкою згаданого віншування став виступ пісенного дуету в складі заслуженого працівника культури України Галини Фурман та методиста РБК Нелі Дудар. У їх виконанні прозвучав один із найвідоміших творів поета - пісня «Виростеш ти, сину…» (або «Лебеді материнства»). Ліричні пісні на слова поета «Вона прийшла непрохана й неждана», «Не вір мені» виконав автор музики, викладач Віньковецької ДШМ, Ігор Кукурудза.
   

     Присутні мали змогу переглянути документальний фільм «Гра долі. Василь Симоненко. Я на світі такий один» студії «Віател» (2008).
     Поезія Василя Симоненка надовго западає в душу, адже вона самобутня, мудра і прониклива, вона іде від самого серця поета.

Просмотров: 575 | Добавил: VCRB | Рейтинг: 0.0/0